CURS MONOGRÀFIC

 

Sentit

 

INFORMACIÓ GENERAL

Curs impartit per: Ramón Rosal i Ana Gimeno-Bayón 

Data i horari: dissabte 29de novembre de 10h a 14h i de 16h a 20h (8 hores)

Preu: 80 euros

 

Alguns psicòlegs existencials -com Víctor Frankl- creuen que el problema del buit existencial per no trobar sentit a la pròpia vida, constitueix un dels problemes més freqüents del primer món, des del segle XX.

No ser conscient d'aquesta qüestió, per tenir-la reprimida, és una posició perillosa, tot i que aparentment s'eviti el patiment. 

En un percentatge de casos, darrere d'aparents trastorns de l'estat d'ànim, ansietat entre d'altres, s'hi amaga un buit existencial. Aquesta problemàtica requereix un tipus de tractament terapèutic existencial diferent. 

Aquest programa monogràfic, que va dirigit principalment a psicòlegs, pot ser també útil per altres persones interessades en aquesta temàtica. 


 

OBJECTIUS

  • Facilitar una informació bàsica sobre diferents tipus de cosmovisió (visió global de l'univers i la Realitat) que donen sentit a la vida. 
  • Ajudar a revisar o triar un projecte coherent i global per a la pròpia vida. 

 

CONTINGUTS

  • Què s'enten per: sentit de la vida, projecte existencal o buit existencial?
  • Experiències humanes o projectes que contribueixen a trobar sentit a la vida i a la mort.
  • Projectes existencials parcials, respecte a la vida afectiva, professional, ciutadana, política, científica, etcètera, que contribueixen a trobar sentit a la vida. Importància de l'autenticitat en els projectes parcials. 
  • Projecte existencial global, en el marc d'una cosmovisió humanista (amb confiança en l'ésser humà i la seva capacitat per captar i viure valors ètics).
  • Breu informació (a llegir amb anterioritat al curs) sobre cosmovisions sorgides al llarg de la història (per ordre d'antiguitat): Hinduisme, Budisme, Xamanisme, Judaisme, Cristianisme, Islam, Ateisme, Agnosticisme i les seves espiritualitat i vivències psicològicament sanes i insanes. 

 METODOLOGIA

 El suport teòric i les explicacions pertinents s'acompanyaran d'espais amb exercicis vivencials


 

BIBLIOGRAFIA RECOMANADA

- R. Rosal i A. Gimeno-Bayón: La búsqueda de la autenticidad. Lleida: Milenio (recomanat per llegir abans del curs).

- A. Gimeno-Bayón: Psicología Transpersonal (volum I). Lleida: Milenio (recomanat per llegir després del curs). 


 

COM INSCRIURE-S'HI?

Si vol formalitzar la inscripció al curs, haurà d'ingressar l'import d'aquest al compte a nom de l'Instituto de Psicoterapia Integradora Humanista S.L.P. (Institut Erich Fromm) al Banc Sabadell: IBAN ES70, entitat 0081, oficina 0231, D.C.96, n/cte 0001523762, indicant el seu nom i al curs al qual s'inscriu i després trucar al 932 01 10 16 o enviant un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., informant del dia en el que s'ha realitzat la inscripció. 

La realització del curs dependrà d'un nombre mínim d'inscrits. Si no es realitza el curs, es retornarà l'import de la inscripció. 

Si no rep informació sobre la confirmació del curs, si us plau posi's en contacte amb nosaltres enviant-nos un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., un missatge de whatsapp al 601 17 88 84 o trucant al 932 01 10 16. 

Sobre nosotros

Conegut popularment com Institut Erich Fromm, és un centre fundat al 1979, amb anys d'experiència en les àreas de la psicoteràpia, la formació i la investigació en Psicologia i Psicoterapies Humanistes.

 

Direcció

Institut Erich Fromm de Psicoteràpia Integradora Humanista

Direcció: Carrer dels Madrazo, 113 entl. 2n, 08021 Barcelona

Telèfon:  932 01 10 16

E-mail: info@institutoerichfromm.es

 

©2022 Instituto Erich Fromm de Psicoterapia Integradora Humanista. Todos los derechos reservados.